abonneren

Intel: wij zijn niet schuldig aan antitrustpraktijken

Nu de Europese Commissie het machtige Microsoft al op zijn knieĆ«n heeft gekregen, richt het nu de pijlen op Intel. De chipfabrikant wordt aangeklaagd voor het gebruik maken van ongeoorloofde praktijken om de concurrentie te dwarsbomen of zelfs te weren.De aanklacht van de EC is ingegeven door concurrent AMD. Deze fabrikant claimt dat Intel maar liefst $60 miljard dollar in monopoliewinsten wist te vergaren door dergelijke praktijken. Intel noemt de beschuldigingen falikante nonsens en heeft een hoorzitting voor de EC geëist waar het zijn standpunt kan uitleggen.
In het Duitse hoofdkantoor is inmiddels een inval gedaan op zoek naar documenten die het bedrijf kunnen belasten in deze antitrustzaak, maar de hoorzitting is er toch gekomen. De grote baas van Intel, Paul Otellini, heeft in Brussel zijn zegje gedaan.

Volgens Otellini is het beleid van Intel geheel volgens de wet en is het succes van het bedrijf te wijten aan superieure producten. Deze verdediging zal neergelegd worden bij Neelie Kroes, die een uiteindelijke beslissing zal moeten gaan maken. Intel kan nog wel eens een zware kluif aan haar krijgen, want Kroes heeft in het verleden al eens gezegd dat ze Intel een grotere bedreiging voor Europese bedrijven vindt dan Microsoft.

Overigens wordt niet alleen Intel gehoord. Ook komen enkele consumentenorganisaties aan bod, waaronder de BEUC en individuele organisaties uit Nederland, Spanje en Frankrijk. Ook AMD en HP worden gehoord.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: