abonneren

Intel werkt aan zuinigere processoren

In de eerste helft van 2011 wil Intel met een nieuwe lijn budgetprocessoren op de markt komen, die aanzienlijk zuiniger is dan de huidige generatie. De huidige Pentium-processor (dualcore) met H55- of G41-chipset wordt daarbij vervangen door een model met Sandy Bridge-core.Intel noemt zijn toekomstige platform Future Value.
Dit bestaat uit een zuinige dualcore Sandy Bridge-processor, gekoppeld aan een 6-serie chipset. Volgens Intel zou de tdp van dit platform op 40 watt uit moeten komen. Ter vergelijking: het huidige Value-platform heeft een tdp van 79 watt, bijna tweemaal zo veel. Dat betekent dus dat toekomstige pc's aanzienlijk koeler en stiller kunnen zijn.

Overigens heeft het hele desktopplatform op basis van een Sandy Bridge-processor en 6-serie chipset een codenaam gekregen: Sugar Bay. Over het energieverbruik van de duurdere quadcoreprocessor is inmiddels ook wat bekend; Intel wil op een tdp van 65 watt uitkomen. Ook dat is aanzienlijk lager dan wat we op dit moment in de markt aantreffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord