abonneren

Intel vPro krijgt een update

Intel heeft het zakelijke vPro-platform voor het eerst sinds de introductie afgelopen september van een verversing voorzien. Het nieuwe vPro-platform draagt codenaam Weybridge en bestaat onder andere uit de nieuwe Bearlake-chipset (Q35 Express).Intel claimt dat de vernieuwde vPro nog beter bestand is tegen hackpogingen en virussen dankzij Trusted Execution Technology (TXT). TXT biedt uitgebreide gegevensbescherming in gevirtualiseerde omgevingen. DE nieuwe TXT-techniek wordt tegelijk ingevoerd met een nieuwe versie van Intel Virtualization Technology (VT) met Directed I/O.

Weybridge brengt ook updates voor Intel's Active Management Technology (IAMT). IAMD versie 3.0 laat systeembeheerders een pc-desktop op afstand beheren zonder hiervoor een besturingssysteem te hoeven starten.

De Q35 ondersteunt Core 2 Duo- en Pentium D-processoren met een frontside bus van maximaal 1333 MHz. De chipset is gebouwd voor ddr2-800-geheugen, ddr3 is geen optie. Daarmee onderscheidt de Q35 zich van de P35 en G33 voor consumenten, die wél met ddr3 overweg kunnen. De Q35 Express is uitgerust met de Intel GMA 3100 grafische kern. Deze is compatibel met DirectX 9.0c en Shader Model 2.0 en kan ook overweg met Vista's Aero Glass.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: