abonneren

Intel voorlopig niet geïnteresseerd in sata-3

Fudzilla is wat dieper in de specificatielijsten van de Clarkdale- en Lynnfield-processoren gedoken en heeft ontdekt dat de komende generatie chipsets geen ondersteuning bieden voor sata-3 (SATA 6 Gb/s). Zowel de P55 (derde kwartaal) als de P57 (begin 2010) blijven bij sata-2.Intel's weigering sata-3 te ondersteunen isvreemd. AMDheeft de nieuwetechniek namelijk wel ingepland voor de SB820-southbridge, die we eind 2009/begin 2010 op de markt zullen aantreffen.
Omdat Intel tegenwoordig met single-chip-chipsets werkt, zal er een compleet nieuwe chipset moeten komen om sata-3 te ondersteunen. De P55 en P57 kunnen in ieder geval niet zomaar even aangepast worden.

De sata3-specificatie maakt een overdrachtssnelheid tot 750 MB/s mogelijk, tweemaal zoveel als bij sata2. Deze overdrachtssnelheid zal voorlopig niet gehaald worden door harde schijven, maar solid state disks zouden deze hogere snelheid wel eens nodig kunnen gaan hebben.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord