abonneren

Intel verwacht 35 tablets met Atom Inside in 2011

Volgens Intel kunnen we in 2011 wel 35 tablets verwachten die voorzien zijn van een Intel Atom-processor. Maarliefst 18 fabrikanten gaan de competitie met Apples iPad aan met een tablet die gebaseerd is op Intels X86-technologie.Volgens Intel kunnen we in 2011wel 35 tablets verwachten die voorzien zijn van een Intel Atom processor.
Maarliefst 18 fabrikanten gaan de competitie met Apples iPad aan met een tablet die gebaseerd is op Intels X86 technologie.

Dit heeft Intels CEO Paul Otellini gezegd op een conferentie met investeerders. Zo zei hij: "Onze tabletstrategie is  heel eenvoudig; we zullen de beste hardware bieden op basis van de Atom systemen-op-een-chip (snap het ‘op een chip' niet) en we zorgen ervoor dat we alle levensvatbare besturingssystemen ondersteunen". Van de 35 ontwerpen zullen er een aantal Windows gebruiken naast een aantal met Android en paar met MeeGo. De tablets van AT&T en Cisco zijn al op de markt en zijn bedoeld voor zakelijk gebruik. De tablets voor consumenten kunnen we de eerste helft van 2011 verwachten, aldus Otellini.

Onder de 18 genoemde fabrikanten zijn grote namen als: Toshiba, Lenovo, Dell, Asus , Fujitsu en Acer. Otellini verwacht dat er volgend jaar een verschuiving naar de Intelplatformen zal plaatsvinden. Ook verwacht hij niet dat de tablets de verkoop van notebooks wezenlijk zal beïnvloeden. Hij ziet de tablet meer als een extra apparaat voor de lol.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie