abonneren

Intel verlies door EU boete

Intel kondigt een verlies aan van 398 miljoen dollar over het tweede kwartaal. Dit is vooral een gevolg van een boete, opgelegd door de Europese Unie. Maar toch is Intel optimistisch over het tweede halfjaar, dat de verwachtingen zal overtreffen.Zonder de 1,45 miljard dollar boete zou Intel een winst van 1 miljard dollar hebben gemaakt. De resultaten van het tweede kwartaal komen overeen met de verbeterende toestand van de pc-markt. Toch zullen de resultaten niet herstellen tot die uit het verleden, waarschuwde topman Otellini.

Dat klanten van Intel hun de afgelopen periode slinkende voorraden aanvullen, is een positief teken. Als gevolg daarvan is de vraag naar processoren en chipsets groter dan verwacht. Consumenten geven de richting aan met de groeiende verkoop van consumenten laptops.

De zakelijk markt is zwak en Intel verwacht niet dat grote bedrijven hun verouderende computers op korte termijn gaan vervangen. Ook heeft Otellini "geen mening" over het effect dat Windows 7 later dit jaar op de consumentenmarkt zal hebben. Wel verwacht hij dat bedrijven zich opmaken voor aankopen volgend jaar.

CNET

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: