abonneren

Intel TV-chip, Atom voor internet-tv

De grenzen vervagen tussen computers en televisie, dus richt Intel zijn pijlen ook op processors voor tv-doeleinden. Zo komt Intel met de CE4100 een zogenaamd "System On Chip"(SOC) ook wel mediaprocessor genoemd. Deze bevat een 45nm chip met een Atom processor compleet met audio en video componenten voor geavanceerde beeld en geluidverwerking als hd-video en zelfs 3d-video.De SoC chip, tot nu toe bekend onder de codenaam "Sodaville", brengt de Atom naar de tv en is vooral bedoeld voor gebruik consumentenelektronica.
Toekomstige settop boxen kunnen daarmee geschikt gemaakt worden voor interactieve televisietoepassingen, een betere beveiliging en snellere beeldverwerking.

Zo ontstaan er mogelijkheden voor geavanceerde gebruikersinterfaces, video en gaming on demand, zoekmogelijkheden en de mogelijkheid om meerdere toepassingen gelijktijdig uit te voeren. Intel demonstreerde de chip met behulp van 3D-televisie.

De CE4100 is de opvolger van de bestaande CE3100. De processor draait op 1,2 GHz en verbruikt minder energie dan zijn voorganger. De chip ondersteund hardware decodering van twee 1080p video stromen net als geavanceerde 3D en audio en is geschikt voor gebruik van ddr2 zowel als ddr3 geheugen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie