abonneren

Intel toont voor het eerst Skulltrail

Intel heeft tijdens de IDF eindelijk zijn highend gameplatform Skulltrail aan de buitenwereld getoond. Veel mensen waren skeptisch toen Intel zijn eerste concurrent voor AMD's 4x4, genaamd V8, toonde. Maar het lijkt erop dat Intel met Skulltrail een winnaar heeft gebouwd.Wat is Skulltrail? Skulltrail is een aangepast Stoakley serverboard waar de meeste aanpassingen speciaal zijn gedaan voor hardcore gamers. Skulltrail heeft een 2S Harpertown-systeem, Nvidia PCIe-processoren voor vier 16x-slots. Het aantal FBD-slots is teruggebracht van 16 naar 4.

Hoe krachtig is Skulltrail? Een dual Harpertown met vier GPU's is een monsterbak voor gaming. Met een frequentie van 3,40GHz, 1600MHz Front Side Bus, dual 8800GTX's en 2x2GB Micron FBD-800 geheugen haalt het een score van 17006 in de benchmarktool 3DMark06. Het scoort iets meer dan 20.000 - 21521 om precies te zijn - in Cinebench.

AMD had een goede concurrent met zijn FASN8. Maar doordat het bedrijf vroegtijdig een einde aan dit systeem maakte, zal Intel's Skulltrail volgend jaar de gamingkroon pakken. Intel moet het systeem nog wel op een aantal punten aanpassen, maar de planning is dat het in een paar maanden te koop zal zijn. Een prijs is nog niet bekend. Tegen die tijd heeft Skulltrail meer geheugen, waardoor het helemaal de concurrentie ver achter zich laat. Deze ronde is voor Intel. AMD mag het in 2009 weer eens proberen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: