abonneren

Intel strijdt tegen beschuldigingen van dominantie

Processorfabrikant Intel is opnieuw aangeklaagd wegens misbruik van haar dominante positie op de computermarkt. Het bedrijf zou afpersing en omkoping hebben gebruikt om het merk beter te laten verkopen dan de concurrent.Intelblijft alle beschuldingen van corruptie bestrijden.Intel zou grote computerfabrikanten als Dell, HP en IBM jarenlang miljoenen dollars hebben betaald, om ervoor te zorgen dat vooral Intel processors in computers worden gebruikt, in plaats van die van AMD.
Ook zou er zijn gedreigd met vergeldingsmaatregelen als de genoemde bedrijven teveel reclame zouden maken voor computers die zijn voorzien van AMD-processors.

Volgens Intel zijn de prijs- en kortings-acties een legitieme handelswijze in een concurrerende markt. Op Intel gebaseerde systemen delen nog steeds schapruimte met systemen die AMD chips gebruiken. Dat prijzen dalen en innovaties toenemen is een teken van marktwerking, aldus Intel.

Het is niet de eerste keer dat Intel is aangeklaagd: eerder dit jaar kreeg het bedrijf al een boete van 1 miljard euro van de Europese Unie voor het oneerlijk buiten de markt houden van AMD.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie