Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Intel strijdt tegen beschuldigingen van dominantie

Processorfabrikant Intel is opnieuw aangeklaagd wegens misbruik van haar dominante positie op de computermarkt. Het bedrijf zou afpersing en omkoping hebben gebruikt om het merk beter te laten verkopen dan de concurrent.Intelblijft alle beschuldingen van corruptie bestrijden.Intel zou grote computerfabrikanten als Dell, HP en IBM jarenlang miljoenen dollars hebben betaald, om ervoor te zorgen dat vooral Intel processors in computers worden gebruikt, in plaats van die van AMD.
Ook zou er zijn gedreigd met vergeldingsmaatregelen als de genoemde bedrijven teveel reclame zouden maken voor computers die zijn voorzien van AMD-processors.

Volgens Intel zijn de prijs- en kortings-acties een legitieme handelswijze in een concurrerende markt. Op Intel gebaseerde systemen delen nog steeds schapruimte met systemen die AMD chips gebruiken. Dat prijzen dalen en innovaties toenemen is een teken van marktwerking, aldus Intel.

Het is niet de eerste keer dat Intel is aangeklaagd: eerder dit jaar kreeg het bedrijf al een boete van 1 miljard euro van de Europese Unie voor het oneerlijk buiten de markt houden van AMD.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie