Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Intel stelt volgende Itanium uit, sluit fabriek

Naast processoren op basis van de x86-instructieset heeft Intel ook een relatief succesvolle processor met een RISC-instructieset: de Itanium. De volgende generatie Itanium, codenaam Tukwila, wordt echter voor onbepaalde tijd uitgesteld. Om het product te verbeteren, claimt Intel.Intel benadrukt dat de ontwikkeling van Tukwila voorspoedig verloopt en dat de vertraging niet door problemen komt. Intel wil Tukwila later introduceren omdat ze een aantal aanpassingen aan de processor willen doorvoeren.
De twee belangrijkste aanpassingen heeft Intel dan ook maar meteen genoemd: compatibiliteit met ddr3-geheugen en future compatibility met Poulson en Kittson, twee Itanium-modellen op 32 nm.

Tukwila wordt op 65 nm ontworpen en bevat 2 miljard transistoren. De processor krijgt maar liefst 30 MB aan cachegeheugen en twee geïntegreerde geheugencontrollers mee. Volgens experts worden de aanpassingen aangebracht omdat Tukwila op dit moment langzamer is dan de huidige IBM Power6-processoren.

Naast het uitstel van Tukwila is er ook nieuws op het fab-front: de fabriek in Pudong, China, zal binnen twaalf tot achttien maanden gesloten worden. Intel denkt dat het alle werknemers op andere locaties in China kwijt kan. Ook sluit Intel een verpakkingsfabriek in Shanghai en assemblagefabrieken in Maleisië en de Filipijnen. De waferproductie in Oregon en Californië wordt eveneens stilgezet.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie