abonneren

Intel stelt strenge eisen aan gebruik Atom-cpu

Intel heeft een aantal beperkingen gesteld aan het gebruik van de nieuwe Atom-processor. Deze beperkingen moeten voorkomen dat de Atom gaat concurreren met andere Intel-producten. Zo mag de Atom niet zomaar in set-top-boxes gebruikt worden en zal hij ook niet in htpc's terecht komen.Hoewel de Atom dankzij zijn lage energieverbruik bij uitstek geschikt lijkt voor home theater pc's, heeft Intel expliciet verboden dat de Atom in htpc's gebruikt mag worden. Er zijn restricties geplaatst met betrekking tot het onboard geluid, de add-on sloten en de video-outputs.

Oem-bouwers moeten ook een contract tekenen waarin ze beloven dat de Atom niet in apparaten terechtkomt waar Intel geen goedkeuring voor gegeven heeft. Intel doelt hiermee vooral op set-top-boxes.

Het is de vraag hoe lang Intel dit gesloten beleid vol kan houden. Concurrent VIA stelt dit soort beperkingen niet aan het gebruik van hun oplossingen en het bedrijf claimt dat hun Isaiah-processor minstens zo goed zal presteren als Intel's Atom.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie