abonneren

Intel stelt QX9770 uit tot februari of maart

Intel heeft verkondigd dat de Core 2 Extreme QX9770 voorlopig niet in de winkels zal liggen. De processor, die de top van Intel's consumentensegment vormt, wordt uitgesteld tot februari of zelfs maart. De precieze reden van het uitstel is niet bekend.De Intel Core 2 ExtremeQX9770 is een upgrade van de QX9650. De klokfrequentie is opgeschroefd naar 3.20 GHz; de processor maakt gebruik van de nieuwe 1600 MHz processorbus en heeft 12 MB aan cache aan boord. Samples van de QX9770 circuleren al sinds december in het kanaal en de processor zou in januari in de winkel terechtkomen.
Intel heeft hier nu februari of maart van gemaakt, vermoedelijk omdat de X48-chipset ook uitgesteld is. Dit is de enige chipset die officieel de nieuwe 1600 MHz frontside bus ondersteunt.

Op zich is het uitstel geen probleem. Intel heeft weinig te bewijzen nu AMD's Phenom een flop lijkt te worden. De eerste high-end Phenom FX-processoren komen niet voor het midden van het jaar op de markt en het is maar de vraag of deze processoren het tegen de QX9650 en QX9770 op kunnen nemen.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie