abonneren

Intel spendeert fortuin aan lobbyen

Intel heeft in het afgelopen jaar medewerkers ontslagen en kosten gereduceerd om de recessie te kunnen doorstaan. Toch heeft het bedrijf meer geld uitgegeven om te lobbyen bij politici: $877.000 dollar in het laatste kwartaal, tegen $500.000 in het kwartaal daarvoor.Forbes heeft de kleine lettertjes van Intels financiële verslagen doorgesnuffeld en stuitte hier op deze dramatische toename van het lobbybudget. Nu blijft $877.000 een kleine hap uit het totale budget van Intel, dat op zo'n $111 miljard ligt, maar concurrent AMD kan zich slechts een vijfde van dit bedrag veroorloven.

Intel spendeert het meeste geld aan het vergaren van steun van politici als het om antitrustmaatregelen gaat. Op dit moment onderzoekt de US Federal Trade Commission aantijgingen van AMD en de Europese Unie heeft Intel een recordboete van $1,45 miljard gegeven voor het verkopen van processoren onder de kostprijs en het omkopen van computerfabrikanten zodat deze niet voor AMD kiezen. Ook heeft Intel in april in het Amerikaanse congres gelobbyed voor onderwerpen als immigratie, onderwijsuitgaven, gezondheidszorg, belastingen, energiemaatregels en concurrentiewetgeving.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord