abonneren

Intel Sandy Bridge-processoren officieel aangekondigd

Intel heeft zijn nieuwe processorontwerp, dat bekend staat onder de codenaam Sandy Bridge, vandaag officieel geïntroduceerd. De 29 vandaag aangekondigde processoren worden gemaakt met het 32 nm chipprocedé. De nieuwe architectuur kan worden gezien als de opvolger van de Nehalem-architectuur en wordt door Intel in de markt gezet als de tweed generatie Core i processoren.
De meeste nieuwe Core i3, i5 en i7 processoren zijn direct verkrijgbaar voor zowel notebooks als netbooks.

Het accent bij deze nieuwe generatie processoren ligt op de mobiele versie: de notebookprocessoren. Dit omdat met het nieuwe chipontwerp voor mobiel gebruik de meeste winst wordt behaald. Zowel met toegenomen prestaties als afgenomen energieverbruik. De belangrijkste vernieuwing zit in de op de chip geïntegreerde grafische processor. In de komende maanden zullen de bestaande notebook-procesoren geleidelijk worden uitgefaseerd en de nieuwe geïntroduceerd. Op de CES in Las Vegas zullen deze week veel computerfabrikanten nieuwe computers met de processoren uit de Sandy Bridge-familie laten zien.

De vandaag geïntroduceerde chips betreffen:
- 1 Intel Core i7 Extreme Edition processor: Mobile i7-2920XM
- 12 Intel Core i7 processoren, waarvan drie voor desktops en 9 voor notebooks
- 12 Intel Core i5 processoren, waarvan 4 voor notebooks en 8 voor dektops
- 4 Intel Core i3 procssoren, één voor notebooks en drie voor desktops.

Daarnaast zijn er nieuwe bijbehorende chipsets, vijf voor mobiele processoren en vijf in desktopuitvoering. Tot slot introduceert Intel ook nog vier nieuwe draadloze netwerkchips onder de naam Centrino, allemaal met 801.11N, waarvan één die ook Wimax aan boord heeft.

Intel claimt een verdubbeling van de grafische prestaties van de grafische chips in de nieuwe processoren ten opzichte van de voorgaande generatie. De eerste benchmarkresultaten van de nieuwe generatie processoren die momenteel op internet verschijnen, zijn vrijwel zonder uitzondering positief.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord