abonneren

Intel samen met GE in gezondheidszorg

Intel vormt samen met General Electric (GE) een bedrijf dat zich richt op medische zorg. Het gaat daarbij om medische elektronica en ‘telehealth', ofwel zorg op afstand.De nieuwe joint venture bestaat op 50/50 basis uit de GE Healthcare's Home Health divisie en Intels Digital Health Group.
Als deze samenwerking wordt goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten dan zal deze eind dit jaar van start gaan.

Het is de bedoeling van beide bedrijven om de gezondheidszorg thuis te bevorderen en dan met name die van ouderen en mensen met chronische aandoeningen. Het gaat hierbij zowel om slimme apparatuur als diensten. We moeten dan denken aan bewaking van patiënten op afstand en hulpmiddelen die het onafhankelijk functioneren van hulpbehoevende mensen ondersteunen. Ook hulpmiddelen die mensen helpen met leren of voor mensen met visuele problemen vallen onder de nieuwe samenwerking.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord