abonneren

Intel quad-core Core i7 processors uitgelekt

Nog voordat de processoren officieel door Intel zijn aangekondigd hebben HP en Dell al informatie over de komende quad-core notebookprocessoren van Intel laten uitlekken.HP heeft al documentatie over een nieuwe Envy 17 laptop op internet gepubliceerd, net als Dell over een Studio 15.
Volgens website Techworld betreft het de eerste 32 nm uitvoeringen van Intels mobiele Nehalem processoren ook wel bekend onder de codenaam Westmere. Dit zijn de Core i7-840QM en de Core I7-740QM processoren. Deze draaien op kloksnelheden van respectievelijk 1,86 en 1,73 GHz. Met turboboost over te klokken naar 3,2 GHz en 2,93 GHz. De processoren beschikken over 8 MB of 6 MB cache en consumeren 45 Watt aan energie.

De nieuwe processoren vervangen de oudere mobiele quadcore processoren die nog op het 45nm procedé zijn gebakken. De Westmere architectuur bevat ook een grafische processor. De quad-core processoren hebben hyperthreading waarmee acht threads tegelijk kunnen worden verwerkt.

Zowel HP als Dell zullen de nieuwe quad-core processoren in desktopvervangende notebooks gebruiken. Met de nieuwe processoren kunnen die een stuk energiezuiniger worden.

Via Techworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie