abonneren

Intel onder druk van Qualcomms Snapdragon

Intel komt onder druk te staan van Qualcomm, dat zegt een overeenkomst te hebben met maar liefst 15 computerfabrikanten inclusief Acer en Samsung, om zogenaamde smartbooks te produceren op basis van, Qualcomms Snapdragon-processor. De eerste exemplaren daarvan zouden eind dit jaar moeten verschijnen. De in opkomst zijnde nieuwe categorie smartbooks zijn kleine computers in het formaat van een klein netbook, maar dan aangedreven door een Snapdragonchip of Nvidia's grafisch sterke Tegra processor.

Het zijn meestal "altijd aan", altijd online apparaten met een laag energiegebruik en een lange batterijtijd. Ze gebruiken geen Windows en zijn afhankelijk van web-gebaseerde toepassingen als Google Aps. Eigenlijk een soort netbookvariant van de Smartphones dus.

De eerste Snapdragon smartbooks zullen het volgende kwartaal verschijnen, aldus Qualcom CEO Paul Jacobs volgens de Bloomberg nieuwsdienst. Consumenten willen computers die een hele dag op een acculading werken en die niet steeds uit- en aangeschakeld hoeven te worden. Ook moeten ze permanent online zijn om berichten te ontvangen. Men wil niet rondlopen met een laptop en een oplader. Wat men zeker niet leuk vindt is de tijd die nodig is na het openen van de laptop totdat er een online verbinding is en uiteindelijk pas na een kwartier het eerste e-mailtje te ontvangen.

QualComm kennen we vooral als fabrikant van chips voor datacommunicatie als gsm, wifi, modems en dergelijke. Ook maakt Qualcomm chips voor mediaplayers, videotoepassingen tv-tuners ed.

Meer info over smartbooks hier.

Via: Computer Daily news

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie