abonneren

Intel mag term 'netbook' gebruiken

Psion en Intel zijn tot een overeenstemming gekomen omtrent de term 'netbook'. Psion probeerde fabrikanten en verkopers over te halen de term niet meer te gebruiken, omdat het inbreuk zou maken op het handelsmerk van hun eigen netbook-product.Intel en vele andere partijen gingen niet akkoord met de eis van Psion, die eigenlijk al sinds 2002 geen producten meer levert onder de netbook-noemer. Wat aanvankelijk op een lange juridische strijd ging lijken, is nu ineens opgelost tussen beide partijen.
Psion staat het fabrikanten toe kleine notebookjes 'netbook' te noemen. Of en wat Psion hiervoor terug krijgt is niet bekend.

Vreemd genoeg is juist Microsoft nu net afgestapt van de netbook-benaming. Het bedrijf vraagt fabrikanten gebruik te maken van de term 'low cost small notebook pc', oftewel lcsnpc. Wat ons betreft een slecht idee. Microsoft wil met de term aangeven dat een netbookje meer kan dan alleen websurfen. Vermoedelijk speelt achter de schermen ook mee dat Microsoft een grotere prijsdifferentiatie wil doorvoeren voor de licentiekosten van Windows 7.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord