abonneren

Intel maakt nieuwe Thunderbolt 3-aansluiting compatibel met usb-C

Intel maakt zijn toekomstige Thunderbolt-kabels compatibel met usb-C, de universele nieuwe poort die in de toekomst wordt gebruikt voor aansluitingen en opladers. Het bedrijf blijft echter wel bij de ontwikkeling van zijn eigen Thunderbolt-techniek.
Dat meldde het bedrijf op de Computex-beurs in Taiwan. Daar presenteerde Intel de nieuwe Thunderbolt 3-standaard. Die kan volgens Intel tot wel 40 gigabits per seconde aan informatie doorsturen.

Nieuwe standaard

Thunderbolt wordt nu gebruikt om bijvoorbeeld laptops en andere apparaten op te laden, en volgens Intel is de techniek veel sneller dan die van reguliere usb. Het lijkt er echter op dat usb-C de nieuwe standaard wordt voor laptops en telefoons. De nieuwe Macbook van Apple is daar bijvoorbeeld een voorbeeld van.

Compatibel

Intel maakt Thunderbolt 3 daarom compatibel met usb-C, zodat de techniek kan worden gebruikt met apparaten die de usb-C-aansluiting hebben. Die kunnen worden opgeladen via Thunderbolt, maar het kan ook worden gebruikt voor het versturen van data en video. Volgens Intel komen de eerste apparaten met Thunderbolt 3 nog dit jaar op de markt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Thunderbolt 3, Usb-c

Nieuws headlines

Laatste reactie