abonneren

Intel lanceert maandag Centrino 2-platform

Nu de notebookverkopen langzamerhand de pc-verkopen over beginnen te nemen, worden mobiele platformen steeds belangrijker voor Intel en AMD. AMD heeft daarom recentelijk Puma geïntroduceert en aanstaande maandag is het de beurt aan Intel's Centrino 2.Centrino 2, dat voorheen bekend stond als Montevina, wordt een aantal weken later geïntroduceerd dan de bedoeling was vanwege problemen met de geïntegreerde graphics van het platform.
Sterker nog: er zijn nog steeds problemen met dit onderdeel, waardoor het vrijwel zeker is dat Intel aanstaande maandag alleen laptops met discrete grafische chips van nVidia en ATI zal laten zien.

Centrino 2 is vooral bedoeld voor enterprise-gebruikers, maar zal spoedig zijn weg vinden naar de consumentensector. Het nieuwe platform zal gebruik maken van 45nm mobiele cpu's (2.4 tot 2.8 GHz), ddr3-geheugen, 802.11n wifi en eventueel zelfs wimax. De overstap van 65nm naar 45nm zal voor een betere accuduur en geringere hitteproductie zorgen. De eerste cpu's zijn dualcore, maar quadcore notebooks staan voor later dit jaar op de planning.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie