abonneren

Intel laat koppelverkoop met Centrino vallen

Op de notebooks met de komende generatie mobiele Intel processoren zal niet langer het Centrino logo prijken. Intel herpositioneert het succesvolle Centrino merk van laptops naar zijn draadloos-netwerk-kaarten.Intel gaat de voor velen verwarrende merkaanduidingen vereenvoudigen. Vanaf 2010 wordt het Core, Pentium of Celeron als aanduiding voor gebruikte processor. Geen toevoegingen als Core 2, Duo of Solo. Het merk Centrino is destijds door Intel in het leven geroepen om verplicht wifi ingebouwd te krijgen in de notebooks, om de acceptatie van draadloze wifi-netwerken te promoten.


Deze strategiewijziging maakt het mogelijk voor notebookfabrikanten om wlan-chips van andere fabrikanten te gebruiken. Tot nu toe waren zo'n 40% van alle notebooks voorzien van het Centrino-merk en dus voorzien van door Intel geëiste Intel Wifi-kaart.

Intel gaat zijn marketing en merkgeving nu concentreren op het Core-merk, waardoor het voor potentiele kopers makelijker wordt de juiste Intel-technologie aan te schaffen. Het Centrino-merk wordt dan gebruikt voor Intels wifi- en wimax-producten.

Dit is goed nieuws voor de alternatieve fabrikanten van draadloze netwerkproducten zoals Broadcom, Marvell Technology, Atheros, Realtek Semiconductor en Ralink Technology.

De nieuwe generatie mobiele Core procesoren zijn Core i5 en Core i7 processoren die begin 2010 het levenslicht zullen zien.

Via: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie