abonneren

Intel koopt RealNetworks patenten voor $120 miljoen

Intel koopt voor $ 120 miljoen honderden patenten en applicaties voor audio en video. Ook Real’s toekomstige video codec-software valt onder deze overeenkomst. RealNetworks houdt het recht om de patenten te blijven gebruiken in eigen toekomstige producten.

De verkoop van deze patenten maakt de weg vrij voor het benutten van het potentieel aan mogelijkheden van de RealNetworks functionaliteit. Hoewel het daar wel de tijd voor is, heeft RealNetworks IP niet het succes gebracht wat je van een mobiel streaming-platform zou mogen verwachten.

De overeenkomst met Intel levert het bedrijf een flinke financiële stimulans op. Zeven medewerkers van het RealNetworks video codec-ontwikkelteam verhuizen naar Intel.

Intel verwacht met de overeenkomst een betere positie in de markt voor mobiele streaming-content te  krijgen. Het moet gebruikers een betere gebruikerservaring opleveren op een groot aantal apparaten waaronder ultrabooks, smartphones en digitale media-apparaten als smart-tv-kastjes.

RealNetworks kennen wij vooral als maker van de ooit onder Windows zeer populaire RealPlayer voor het afspelen van muziek en video.

Bron: Geekwire

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: