abonneren

Intel koopt kabelmodemdeel van Texas Instruments

Intel neemt het bedrijfsonderdeel over van Texas Instruments dat kabelmodems ontwikkelt. Intel wil hiermee het gebruik van Atom-processoren in dit soort apparaten bevorderen.Intel zet zich sterk in om het gebruik van Atom-processoren in kleine systemen en apparaten voor communicatie en televisie te bevorderen.
Het bedrijf ontwikkelt daartoe speciale energiezuinige versies van deze procesoren, die worden toegepast in systemen op één chip (SoC). Zo ook voor de kabelmodems van Texas Instruments. Dit bedrijfsonderdeel ontwikkelt op de Docsis-standaard gebaseerde settop-boxen, gateways en modems voor kabelbedrijven. Het is de bedoeling om bedrijven die apparaten maken voor kabelinternetproviders te voorzien van een open en naar eigen inzichten aanpasbaar platform. Het gaat om apparaten voor video, telefoon en data voor thuisgebruik.

Naast communicatietoepassingen promoot Intel de Atom-SoC's ook voor andere apparaten. Zo meldt het bedrijf trots dat steeds meer fabrikanten van opslagsystemen (zoals een NAS) de Atom-technologie gebruiken. Denk hierbij aan bekende namen als Acer, LaCie, Netgear, Qnap en Synology.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie