abonneren

Intel komt volgend jaar met nieuwe processorvoet

Helaas pindakaas voor wie denkt volgend jaar zomaar een nieuwe processor van Intel aan te schaffen. De volgende generatie (Sandy Bridge, 32 nanometer) is namelijk niet compatibel met de huidige processorvoet van Intel.
Een nieuw moederbord is dus een vereiste.

Sandy Bridge zal voor het eerst de cpu en gpu daadwerkelijk combineren; bij de huidige Core i5-processoren zijn deze twee processoren nog afzonderlijk op één die geplaatst. Maar de integratie van cpu, gpu en geheugencontroller zorgt ervoor dat Sandy Bridge niet compatibel is met de huidige Socket 1156 (Core i3, Core i5) en Socket 1366 (Core i7).

Intel komt volgend jaar met twee nieuwe processorvoetjes. De minst verrassende is LGA-1155, dat dus één pinnetje minder telt dat LGA-1156. Ondanks het minieme verschil zijn de sockets niet compatibel. Dat geldt al helemaal niet voor de opvolger van LGA-1366, die inmiddels bekend staat als LGA-2011. Deze socket krijgt een quad-channel ddr3-geheugencontroller, net als bij de serverprocessoren van Intel, en krijgt tevens ondersteuning voor pci-express 3.0 en sata-600. Dat wordt dus vast sparen...

Engadget

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: