abonneren

Intel komt met drie verschillende Nehalem's

Intel zal drie verschillende Nehalem-processoren voor de desktop introduceren om zo beter in te kunnen spelen op verschillende segmenten van de markt. De eerste Nehalem die Intel gaat uitbrengen is het high-end-model gebaseerd op de 'Bloomfield'-core, daarna komen er nog twee andere modellen.In 2009 komt Intel met twee goedkopere Nehalem-series die behoorlijk verschillen van de Bloomfield-core. Bloomfield heeft vier cores, triple-channel ddr3-geheugen, Quick Path Interconnect en wordt gekoppeld aan een traditionele north/southbridge (Tylersburg chipset).

De goedkopere uitvoeringen krijgen de namen Lynnfield en Havendale. Lynnfield wordt de mainstreamprocessor voor Intel. Ook hier maakt Intel gebruik van vier cores, maar de ddr3-geheugencontroller heeft slechts twee kanalen en de pci-express 2.0-controller wordt in de cpu geïntegreerd, waardoor er slechts één grafische kaart op aangesloten kan worden.

Als laatste brengt Intel in 2009 de Havendale-core uit. Dit is Intel's eerste cpu met geïntegreerde graphics (én een pci-express 2.0-interface). Havendale wordt aanvankelijk een dualcore-processor en moet de onderkant van de markt gaan bedienen. Zowel Lynnfield als Havendale krijgen dan ook een andere socket (LGA1160) als Bloomfield (LGA1366).

Meer informatie is hier te vinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: