abonneren

Intel komt met cpu met 10 cores voor desktops

Intel komt met een nieuwe chip voor desktops met niet minder dan 10 cores. De Core i7 6950X Extreme is vooral bedoeld voor game- en filmmakers, al tast je er wel diep voor in de buidel.
Intel presenteerde de cpu tijdens de Computex-beurs, die deze week plaatsvindt in Taiwan.

De nieuwe Core i7 is volgens Intel ruim 35% sneller dan de vorige i7, de 5960X. De chip draait 3 GHz, maar dan kan opgevoerd worden naar 3,5 GHz.

Eerste consumentenchip

Het is de eerste cpu met tien kernen die voor desktops wordt uitgebracht, niet alleen door Intel maar in het algemeen. Eerder had het bedrijf al wel chipsets met zo'n aantal cores voor in servers, maar deze chip richt zich op consumenten.

Duur grapje

Overigens is dat niet helemaal in de prijs terug te zien, want de i7 6950X kost niet minder dan 1,723 dollar (omgerekend zo'n 1,500 euro, al zijn Europese prijzen nog niet bekend).

Grafische gebruikers

Intel richt zich met de nieuwe chips vooral op gebruikers die veel met grafische applicaties bezig zijn. Dat is terug te zien in de performance, want daaruit blijkt dat de i7 4K-beelden tot wel 65% sneller is dan de quadcore-i7. Ook kun je 2 keer zo snel 3D-beelden renderen. Dat is in de toekomst handig door de toename van 4K-video's en -games, of voor het draaien van virtual reality-applicaties.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: intel, intel u7

Laatste reactie