abonneren

Intel investeert flink in nieuwe productiefaciliteiten

Intel investeert tussen de 6 en 8 miljard dollar in toekomstige productietechnologie in zijn Amerikaanse fabrieken. Deze fabrieken, ook wel ‘fabs’ genoemd, worden daarmee ingericht voor de productie van de volgende generatie 22 nanometer-chips.In Oregon zal een compleet nieuwe ontwikkelfaciliteit worden gebouwd.
Intel maakt met deze investeringen duidelijk invulling te willen geven aan de ‘wet van Moore' die inhoudt dat de hoeveelheid transistoren op een chip iedere twee jaar verdubbelt. Met de vernieuwde fabs kan Intel voldoen aan de groeiende vraag in de pc-markt.

Volgens Intel is er voldoende ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Zo wordt dit jaar de mijlpaal van 1 miljoen geleverde pc's per dag behaald. Ook worden er steeds meer chips gebruikt in mobiele en ingebouwde computerapparatuur. De nieuwe fabriek in Oregon zal naar verwachting in 2013 starten met onderzoek en ontwikkeling.

De nieuwe investeringen zijn een vervolg op die in 2009, waarin Intel zijn productiefaciliteiten in de VS geschikt gemaakt hebben voor de productie van de nu gangbare 32 nanometer chips. De 22 nanometer processoren die bekend staan onder de codenaam ‘Ivy Bridge' zullen eind 2011 in productie gaan. Deze chips krijgen een hogere dichtheid waardoor meer functionaliteit wordt geïntegreerd en een lager energieverbruik mogelijk wordt.

Bron: Intel

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie