abonneren

Intel introduceert sterwaardering processoren

Intel heeft een nieuwe waardering ingevoerd voor zijn processoren. Volgens Intel wordt het hiermee voor de consument duidelijker welke processor hij moet kiezen. Wij vragen ons af of dit wel zo is; de waardering zegt namelijk niets over de mogelijkheden van de processor.Intel noemt de sterwaardering 'Processor Ratings'. De waardering staat voor niets meer of minder dan de prestaties die een processor kan leveren, claimt de processorfabrikant. Elke processor krijgt een waardering op een schaal van één tot vijf sterren.
Deze waardering is rechtstreeks gekoppeld aan het aantal kernen, de kloksnelheid, de cache en de mogelijkheden van de processor. Hoe meer sterren, hoe 'beter' de processor.

Dit kan soms tot vreemde situaties leiden. Waarom krijgt Intel's Core 2 Duo E8000-serie vier sterren, terwijl de Core 2 Quad Q8000-serie maar drie sterren krijgt? En de langzame (doch zuinige) ultra-low-voltage-processoren krijgen dan weer vijf sterren, net als de Core 2 Extreme en de mobiele Core 2 Quad. Onhandig dus.

Intel Processor Ratings

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: