abonneren

Intel heeft eerste werkende 45nm-processoren

Intel heeft de eerste prototypes van processoren op 45 nanometer gereed. Het lijkt er dan ook op dat Intel zijn belofte houdt om de eerste commerciƫle 45nm-processoren nog dit kwartaal uit te rollen. De 45nm-processor draagt de codenaam 'Penryn'.De prototypes worden gemaakt zodat het designteam kan controleren of alles naar behoren werkt. Met de overstap op 45nm loopt Intel verder vooruit op concurrent AMD, die nog steeds de stap van 90nm naar 65nm moet maken.
Intel wil dat de meeste processoren die in de tweede helft van 2007 aan consumenten verkocht worden op 45nm geproduceerd zijn.

Hoewel er geen officiële gegevens over de Penryn bekend zijn, gaat het waarschijnlijk om een 45nm-versie van de Core 2 Duo voor laptops. De processor zou SSE4 ondersteunen. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat de verkleining van de chip een verhoging van de kloksnelheid, vergroting van de cache of verlaging van het energieverbruik met zich meebrengt.

AMD heeft de eerste 65nm-processors dit jaar gereed. De overstap naar 45nm staat bij dit bedrijf voor 2008 op de planning.

Bron: X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie