abonneren

Intel gaat zelf usb3.0-controller introduceren

Intel lijkt niet van plan NEC het kaas van het brood te laten eten. Hoewel er geen concrete plannen zijn om usb3.0 in de huidige chipsets te verwerken, komt Intel binnenkort wel met een discrete usb3.0-controller. Zo hoopt Intel de acceptatie van deze standaard te bespoedigen.Het gebrek aan chipsets die usb3.0 ondersteunenzorgt voor een extreem langzamegroei van de usb3.0-techniek.
NEC heeft inmiddels drie miljoen usb3.0-controllers verkocht, wat betekent dat slechts een kleine fractie van de recente moederborden deze standaard ondersteunt. Intel's nieuwe chipset, de 6-serie, verschijnt later dit jaar maar zal usb3.0 nog niet ondersteunen. Ook dit zal niet bijdragen aan een snelle acceptatie van de standaard.

Discrete usb3.0-controllers, zoals die van NEC, zullen dus steeds populairder worden. Althans, totdat usb3.0 standaard op moederborden aanwezig is. Voor het zover is wil Intel een graantje meepikken van deze markt. Een eigen usb3.0-controller zou al meer dan een jaar in ontwikkeling zijn. De controllers zouden in oudere fabs tegen lage kosten kunnen worden geproduceerd.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie