abonneren

Intel gaat voor een 1000 core-processor

Intel demonstreert met een experimentele chip, dat processors met maar liefst 1000 cores mogelijk zijn.De architectuur van de huidige Intel 48-core Single Chip Cloud Computer (SCC) is nog behoorlijk schaalbaar, volgens uitspraken van Intel-onderzoekers op de Supercomputerconferentie 2010 die vorige week is gehouden in New Orleans.

Bij 1000 processorkernen houdt het echter wel zo'n beetje op, omdat de communicatie tussen de kernen, feitelijk een computernetwerk, dan teveel overhead veroorzaakt en de efficiëntie en dus de prestaties te veel negatief beïnvloedt. Hoe dan ook zijn de ontwikkelaars van Intel ervan overtuigd dat het gebruik van steeds meer processorkernen (cores) op een chip de toekomst heeft.

De experimentele 1000 core-chip is gemaakt met Intels 45 nm procedé en heeft meer dan 1,3 miljard transistoren. Het rekenwonder consumeert ongeveer 25 tot 125 watt. De processoren zijn gebaseerd op Intels Pentium-processor en beschikken over de standaard X86-instructieset.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord