abonneren

Intel en T-systems werken aan groen datacentrum

T-Systems en Intel hebben in München DataCenter 2020 geopend. Gezamenlijk gaan zij onderzoeken wat de beste condities zijn voor een groen datacenter. De eerste resultaten van dit onderzoek zijn nog dit jaar te verwachten. Deze vormen de basis voor ecologische verbeteringen aan nieuwe en bestaande datacenters.Het project is gericht op energie-efficiëntie in datacenters. Aangezien het energieverbruik in datacenters toeneemt, zal dit onderzoek bijdragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot en het verlagen van kosten. De resultaten van het onderzoek zullen online worden gepubliceerd.

Belangrijke onderdelen van DataCenter 2020 zijn een plafond dat in hoogte verstelbaar is van 2,5 naar 3,7 meter en een rookgenerator die de luchtstromen zichtbaar maakt. De testruimte van ongeveer 70 vierkante meter en de serverruimte met ongeveer dezelfde oppervlakte zijn gevestigd in het T-Systems-datacenter. Intel levert circa 180 servers voor het project terwijl T-Systems de benodigde infrastructuur verzorgt. Van beide bedrijven zijn zo'n tien medewerkers betrokken bij het analyseren van de interactie tussen de verschillende componenten in het datacenter. Daarbij gaat het om totaalinzicht in alle aspecten van energie, variërend van servers en koeling tot oppervlakte, plafondhoogte en watercircuit. T-Systems investeert alleen al enkele miljoenen in het project.

T-Systems en Intel verwachten belangrijke resultaten te boeken en hun bevindingen ook te implementeren in de eigen datacenters. Meer informatie is te vinden op http://www.datacenter2020.de/.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie