abonneren

Intel en Nvidia sluiten licentieovereenkomst

Intel betaalt 1,5 miljard dollar voor het recht op het gebruik van technologie van Nvidia. Beide bedrijven sluiten een overeenkomst tot wederzijds licentiegebruik voor zes jaar.Intel zal de licentiekosten in jaarlijkse bedragen in de komende vijf jaar betalen. Intel en Nvidia zijn bovendien overeengekomen alle juridische conflicten tussen beide bedrijven te beëindigen.

Onder de nieuwe overeenkomst houdt Intel toegang tot alle patenten van Nvidia. Nvidia krijgt het  gebruiksrecht op Intelpatenten. Intels eigen processorontwerpen, flashgeheugen en sommige chipsets voor het Intelplatform zijn van deze overeenkomst uitgesloten.

Volgens Nvidia topman Jen-Hsun Huang, betekent deze overeenkomst een nieuw tijdperk voor Nvidia. "De licentieovereenkomst met Intel is van veel waarde voor onze visuele en parallelle computertechnologieën. Het onderschrijft ook het belang van onze uitvindingen voor de toekomt van persoonlijke computers net als voor mobiele computers en cloud-computing".

De nieuwe overeenkomst betekent niet dat Nvidia zal opnieuw chipsets voor Intel processoren gaat maken. Het betekent waarschijnlijk wel dat Intel de technologie van Nvidia grafische processoren in geintegreerde processoren, zoals de nieuwe Sandy Bridge-combinatie van cpu en gpu op één chip, kan gaan gebruiken. Dit kan wel een gevoelige klap voor AMD worden die ATI grafische chips met de AMD-processoren combineert.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord