abonneren

Intel en Micron verdubbelen opslagcapaciteit flash

Intel begint samen met Micron met de productie van nand flash-chips op een 25 nm chiptechnologie. Dit is de kleinste technologie tot nu toe. Dit maakt het mogelijk de opslagcapaciteit van populaire consumentenelektronica tegen lage kosten aanzienlijk te vergroten.Met deze verkleining loopt Intel voor op de concurrentie als Samsung die eind 2010 op de 30 nm technologie overstappen.
De opslagcapaciteit van ssd's verdubbelt zo ongeveer met de nieuwe chips tot 8 GB per chip. Ook de productiekosten kunnen hiermee omlaag tot ongeveer 1/3 ten opzichte van de momenteel gangbare 45 nm technologie.

Voor de productie van deze chips heeft Intel een samenwerkingsverband met chipfabriakant Micron genaamd IMFT. De 8 GB chips zijn nu al beschikbaar. De massa productie start later dit jaar. Voor meer opslagcapaciteit kunnen meer chips op elkaar gestapeld worden. Voor een 256 GB ssd zijn dan 32 chips nodig (voorheen 64), In een 32 GB smartphone hoeven er maar vier en een 16 GB flashkaartje heeft er maar twee nodig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord