abonneren

Intel en FTC schikken; einde chipoorlog

Intel heeft een schikking getroffen met de Federal Trade Commission (FTC). Er zal dus geen rechtszaak worden gevoerd over de vermeende concurrentievervalsing, waarvan Intel wordt beschuldigd.
In ruil voor een aantal toezeggingen, bijvoorbeeld om vriendelijker te zijn voor concurrenten, hoeft Intel geen boete te betalen.

Intel zal afnemers niet meer bedreigen als ze concurrerende producten gebruiken, noch zal Intel onredelijke kortingen geven om het gebruik van producten van concurrenten tegen te werken. Bovendien zal Intel met concurrenten als AMD, Nvidia en VIA overeenkomsten sluiten die hen toegang geeft tot Intels belangrijke processortechnologie voor zes jaar.

De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse mededingingsautoriteit, is sinds december 2009 bezig met onderzoek en voorbereiding van een rechtszaak tegen Intel, vanwege de concurrentiebelemmerende afspraken die Intel zou maken met computerfabrikanten. Door de zojuist gesloten overeenkomst met de FTC voorkomt Intel een jarenlange juridische procedure en een mogelijke veroordeling tot een hoge boete, zonder een cent te betalen.

Zowel de FTC als Intel zijn blij met deze overeenkomst. De FTC vanwege het verwachte effect van verbeterde concurrentie en Intel vanwege het beperken van de schade.

In Europa is Intel overigens veroordeeld tot een boete van 1 miljard dollar voor het tegenwerken van AMD. Hiertegen gaat Intel nog in beroep. Ook is er nog een rechtstreeks geschil tussen Intel en Nvidia gaande.

Via: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie