abonneren

Intel en AMD sluiten vrede

Intel en AMD zijn het eens geworden over hun al jaren voorslepende conflicten over patentrechten en concurrentievervalsing.De bereikte overeenkomst maakt een einde aan alle juridische conflicten en maakt het beide bedrijven mogelijk alle energie te steken in innovatie en ontwikkeling.

Volgens de nieuwe overeenkomst die voor vijf jaar geldt, mogen beide bedrijven weer wederzijds elkaars patenten gebruiken. Intel en AMD laten alle claims gebaseerd op vorige overeenkomsten of het ontbreken daarvan op. Bovendien zal Intel AMD een schikking van 1,25 miljard dollar betalen. Ook zal Intel zich houden aan een aantal regels rond ethisch zakendoen. AMD zal alle gerechtelijke claims wereldwijd intrekken.

De 1,25 Miljard zijn een mooie opsteker voor het verlieslijdende AMD. Waarom Intel onverwacht met deze schikking komt is niet duidelijk. Vermoedelijk hebben de onderzoeken van de Europese Commissie en staat New York naar dubieuze handelspraktijken wel een handje geholpen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord