abonneren

Intel demonstreert MeeGo tablet-gebruikersinterface

Intel is teleurgesteld dat Nokia heeft besloten voor Windows Phone 7 te kiezen, maar is vastbesloten met MeeGo door te gaan. MeeGo is voor Intel van strategisch belang om de nieuwe Atom-processoren voor mobiel gebruik te promoten.

Zo demonstreert Intel op de MWC in Barcelona de MeeGo gebruikersinterface voor MeeGo op een tablet-pc. Zie hiervoor onderstaand filmpje.

Het was de bedoeling van Intel om de komende mobiele Atom processoren in grote getalen te kunnen verkopen in smartphones. Met de beslissing van Nokia om te kiezen voor Windows Phone 7 als besturingssysteem staat dit op losse schroeven. Toch is Intel ervan overtuigd dat er nog dit jaar een smartphone met een Intel-processor in de winkel zal verschijnen. Officieel blijft Nokia betrokken bij het MeeGo project. Hoe dit in de praktijk zal uitpakken moeten we afwachten. Het zal ook van de telecomproviders afhangen of die het MeeGo besturingyssysteem zullen omarmen. Zo kondigt Intel aan dat onder andere Orange en Tencent MeeGo gaan ondersteunen.

Ook belangrijke hardwarefabrikanten als Acer, Asus, Fujitsu en Toshiba worden door Intel genoemd als partners voor het ontwikkelen van op MeeGo gebaseerde appraten.

Het is nog maar een jaar geleden dat Intel en Nokia op de MWC aankondigden samen te gaan werken aan het op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem voor mobiele apparaten waaronder smartphones en tablets.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie