abonneren

Intel CPU-upgrade voor meer prestaties

Intel komt met een optionele cpu-upgrade voor de Pentium G 6951. Dit maakt het kopers van een eenvoudig systeem mogelijk achteraf de prestaties te verhogen door het installeren van een cpu-upgrade.
Met de upgrade wordt dan extra cache en hyperthreading ingeschakeld.

Het kunstje van het softwarematig blokkeren van onderdelen van processoren is niet nieuw en wordt door de processorfabrikanten en makers van grafische kaarten al veel langer toegepast. Meestal wordt daarvoor als argument gebruikt dat bepaalde onderdelen van een chip bij het testen niet goed blijken te werken, zodat de chip met uitgeschakelde onderdelen als een eenvoudiger model verkocht kan worden, een vorm van optimalisatie van de productie-uitval.

De nieuwe upgradetruc van Intel is een manier om meer aan de processor te kunnen verdienen. Tegen betaling van ongeveer $ 50 kan de klant de blokkering in de processor opheffen om de chip beter te laten presteren. Het geeft de systeemverkoper meer flexibiliteit en de mogelijkheid meer te verdienen.

 In eerste instantie wordt deze upgrademogelijkheid uitgetest in delen van Canada, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten. Niet iedereen zal $ 50 extra over hebben voor betere prestaties. De vraag is dan ook hoe zinvol een dergelijke optie is. Ook kun je je afvragen hoe lang het duurt tot een slimme hacker de benodigde code kraakt, waarmee het voor iedereen mogelijk wordt de cpu te versnellen?

Via: TGdaily

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord