abonneren

Intel betreedt de smartphone-arena

Intel introduceert zijn nieuwe generatie Moorestown Atom processorplatform, voor smarphones en tabletcomputers.Het platform heeft een aanzienlijk lager energieverbruik in vergelijking tot de eerste generatie die onder de naam Menlow package door het leven ging. De nieuwe Atoms zijn bovendien geschikt voor multitasking, full hd-video, 3D-beeld en multipoint videoconferenties.

De nieuwe Intel Atom processor zal door het leven gaan als de Z600 serie. De processor is gebaseerd op Intels 45nm low power technologie en bevat 140 miljoen transistoren op één chip. Het plaform bevat twee ondersteunende chips, de MP20 Controller Hub en een speciaal Mixed Signal IC.

Het platform is geschikt voor diverse besturingsystemen en is bedoeld voor marktsegmenten als smartphones, tablets en andere mobiele apparaten. De processor is beschikbaar in kloksnelheden tot 1,5 GHz voor smartphones en 1,9 GHz voor tablets. Intel ziet Android, Meego en Moblin als potentiële besturingsystemen. Het energieverbruik is zodanig dat in een smartphone een standbytijd van 10 dagen, 2 dagen muziekafpelen of 4-5 uur browsen en videokijken mogelijk moeten zijn op één batterijlading.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: