abonneren

Intel besteedt productie Atom-cpu uit aan TSMC

Intel en TSMC gaan in de toekomst inniger samenwerken, op meerdere vlakken. EĆ©n gevolg hiervan is dat de Atom-processor en alles wat daar bij hoort overgezet wordt naar het TSMC-platform. Dit maakt het mogelijk veel meer verschillende Atom-processoren te produceren, voor andere doeleinden.Door de recessiewordt het steeds lastiger voor AMD en Intel.Het onderhoud aan de fabs is enorm duur; AMD heeft dit opgelost door ze af te stoten naar een eigen entiteit (The Foundry Company), Intel heeft een aantal oudere productiefaciliteiten inmiddels gesloten en medewerkers ontslagen.
Het uitbesteden van productie aan TSMC verlicht de lasten enigszins.

Intel wil graag veel meer verschillende Atom-modellen, zodat deze processoren niet alleen meer in notebooks en mids (mobile internet devices) terechtkomen. TSMC heeft hier de expertise voor in huis. Een eerste stap is al gezet door Intel: er komen vier nieuwe Atom-modellen op de markt in de energiezuinige Z500-serie. Deze worden gericht op in-car-systemen, interactieve kiosken en andere industriële toepassingen.

Intel is ook druk bezig zijn bestaande fabrieken om te bouwen voor het 32nm-productieproces. Hiervoor heeft het een bedrag van 7 miljard dollar uitgetrokken.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie