abonneren

Intel beschuldigt AMD van overtreding patentlicentie

Volgens Intel heeft AMD zich niet aan een gezamenlijke afspraak gehouden omtrent het gebruik van patenten. AMD ontkent de beschuldiging.Intel zegt dat AMD zich niet aan de afspraken hield toen het de jointventure Globalfoundries opstartte. Globalfoundries is een semiconductorfabrikant die begon als een afsplitsing van AMD. Globalfoundries is geen onderdeel van de afspraken die in 2001 zijn gemaakt tussen AMD en Intel. Het bedrijf heeft daaromniet het recht ombepaalde patenten tegebruiken.
Indien AMD zich niet binnen 60 dagen aan de afspraken houdt dan beëindigt Intel het recht van AMD op het gebruik van de patenten.

AMD is Globalfoundries samen met de investeringsmaatschappij Advanced Technology Investment (ATIC) begonnen. Volgens Intel kan AMD niet hun gezamenlijke licentiedeal zomaar en zonder goedkeuring van Intel aan een externe partij als ATIC geven. Intel is bereid om samen met AMD naar een oplossing van het probleem te zoeken.

Door de afsplitsing van Globalfoundries laat AMD rivaal Intel ver achter in de markt van microprocessoren. Globalfoundries gaat zich voornamelijk bezighouden met het ontwerpen van microprocessoren en niet met de productie daarvan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie