abonneren

Intel benadeelt opzettelijk concurrenten in compiler

De Amerikaanse mededingingsauthoriteit FTC gaat de compiler van Intel onder de loep nemen. Bij het compileren van programma's op een niet-Intel-processor worden de prestaties kunstmatig laag gehouden.Volgens expert-programmeur Agner Fog kan de compiler van Intel verschillende stukjes code genereren, afhankelijk van de processor en instructieset.
Op zich logisch, want op deze manier kan het maximale uit een processor gehaald worden. Minder charmant is dat de processor controleert of het om een 'GenuineIntel'-model gaat. Zo niet, dan kiest de compiler voor de langzaamste variant van de code die mogelijk is. De verschillen zijn overigens goed na te gaan in speciale benchmarkprogramma's.

Intel heeft in de kleine lettertjes van zijn schikking met AMD aangegeven dat dit 'probleempje' rechtgezet zal worden, maar dat is niet voldoende voor de FTC. Ook VIA wordt namelijk benadeeld door deze tactiek en dat valt geheel buiten de overeenkomst tussen AMD en Intel.

The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord