abonneren

Intel belemmert Nvidia

Nvidia is nog steeds gefrustreerd dat ze geen chipsets meer mogen maken voor Intels nieuwste Core-processoren.
Zo blokkeert Intel voor consumenten de mogelijkheid om de budgetversies van de Nvidia grafische chips te gebruiken, die volgens Nvidia aanzienlijke voordelen bieden boven de eigen grafische chips van Intel.

Dit zei Nvidiawoordvoerder Daniel Vivoli in een tv-interview op een lokale zender in San Francisco. Nvidia en Intel bevechten elkaar al ruim een jaar in een aantal rechtszaken. Volgens Intel geldt een vier jaar oud licentiecontract tussen beide kemphanen niet voor de nieuwe processoren met geïntegreerde geheugencontrollers, zoals de Core i-serie. Een gevolg is dat Nvidia geen chipsets meer mag maken voor deze generatie processoren, terwijl Nvidia daarin tot die tijd heel succesvol was. Nvidia bestrijdt dit verbod van Intel en stelt dat dit oneerlijke concurrentie betreft van de kant van Intel. Tot nu toe is over deze kwestie nog geen uitspraak gedaan.

Nvidia onderbouwt deze aanklacht met de stelling dat consumenten baat kunnen hebben bij het gebruik van Nvidia's goedkope grafische processoren voor het afspelen van video met flashtoepassingen net als bijvoorbeeld bij het fotobewerken.

Via: Cnet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie