abonneren

Intel behaalt record kwartaalresultaat

Intel maakt bekend dat voor het eerst een kwartaalomzet van 11 miljard dollar is behaald. Dit is 18 % hoger dan de omzet in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Ook verwacht het bedrijf stabiele omzet voor de komende periode. Met een omzetstijging van 59 % ten opzichte van het vorige kwartaal zijn deze resultaten ver boven verwachting van de financiële analisten.
Met de voorspelling die Intel vorig kwartaal deed, dat de verkoop van pc's aan consumenten zwak zou zijn, is een dergelijke sterke groei een verrassing.

Intel topman Otellini zei tijdens de presentatie van de financiële resultaten, dat het succes van Apple's iPad maar marginaal invloed heeft op de verkoop van pc's. Ook is Otellini ervan overtuigd dat Intel ondanks de voorsprong van Apple, ook in dit marktsegment kan winnen. Op de tablet-markt, werkt Intel met een langere termijnvisie. Intel verwacht samen met partners een sterke inhaalslag te maken met tablets voorzien van Windows, Android en MeeGo als besturingssysteem. Intel ziet hier een grote toekomst voor de komende "Oak Trail" Atom-processors.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie