abonneren

Intel begint levering verbeterde 6-serie chipset

Intel is begonnen met de levering van de gefikste chipsets voor de Sandy Bridge-processoren, aan de belangrijke moederbord- en computerfabrikanten. Naar verwachting zullen een aantal notebookmerken hun eerste notebooks met Sandy Bridge processoren aan het einde van de maand beschikbaar hebben.

Het gaat om de verbeterde versie (B3-stepping) van de chipsets uit de 6-serie, waarvan Intel begin februari bekend maakte dat er een onwerpfout in zat. Als gevolg van deze ontwerpfout, die op termijn fouten en prestatiedegradatie veroorzaakt, heeft Intel toen de levering stopgezet en alle computerfabrikanten geadviseerd om de moederborden van de al geleverde computers te vervangen. In de praktijk betekent dit dat bezitters de systemen kunnen blijven gebruiken en omwisselen als de nieuwe chips beschikbaar zijn, of de computer inleveren. Als er geen gebruik gemaakt wordt van de gewraakte sata-poorten is er weinig kans op problemen.

Nu de nieuwe chipsets beschikbaar komen zal de vraag toenemen. Ook zal het effect op de verkoop van computers langzaam afnemen. Zowel Toshiba als Asus zullen hun Sandy Bridge notebooks vanaf midden maart kunnen leveren.

Via: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: