abonneren

Intel bagatelliseert succes Atom-processor

De grote baas van Intel, Paul Otellini, is niet onverdeeld blij met het succes van de Atom-processor. Dat komt vooral door de lage winstmarge die er op de Atom behaald wordt. Daarom heeft hij nog eens duidelijk gemaakt dat hij geen grote toekomst voor de Atom ziet weggelegd.Otellini benadrukt dat de Atom zekerniet de huidige Celeron zal gaan vervangen. De Atom-processoris duidelijk gericht op low-cost pc's en subnotebooks, niet op normale notebooks in het instapsegment.
De Atom-processor is vooral bedoeld 'voor wie er nog een notebook bij wil hebben' omdat de prestaties op nog geen derde liggen van de huidige Centrino-producten. Hij denkt dan ook dat de meeste consumenten niet eens zitten te wachten op de prestaties van de Atom.

De uitspraken van Otellini zijn nogal vreemd in het licht van de aandacht die Intel geeft aan het Mobile Internet Devices (mid-)platform, een segment waar de Atom juist uiterst hoge ogen gooit. Het lijkt er dan ook op dat Otellini bang is dat steeds meer pc-bouwers kiezen voor de goedkopere Atom in plaats van een krachtigere, maar ook vooral duurdere Celeron.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: