abonneren

Intel Atom funest voor marktaandeel AMD-processoren

Het onverwachte succes van de Atom-processor heeft bij Intel geleid tot een fors gestegen marktaandeel. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de concurrentie: AMD is in één jaar 25 procent van zijn marktaandeel kwijtgeraakt aan de Atom-cpu.Hoewel het de vraag is of Intel er zelf zo blij mee is, blijkt de timing van de Atom uitstekend geweest te zijn. Niemand heeft zoveel geprofiteerd van de opkomst van de netbook als Intel.
Dit heeft zijn weerslag gehad op de jaarwinst, want er wordt nu eenmaal minder verdiend aan de Atom dan aan de Core-processoren, maar de marge is nog steeds voldoende voor Intel om er een aardig centje aan over te houden.

Het succes van de Atom heeft het marktaandeel van Intel in het vierde kwartaal van 2008 doen stijgen tot 81,8 procent. AMD's marktaandeel is juist gedaald tot 10,6 procent, één van de meest dramatische dalingen in marktaandeel ooit. De hoop is nu gevestigd op AMD's 45nm-processoren, die dit jaar hun intrede zullen doen.

TG Daily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord