abonneren

Intel Atom Cedarview 32nm chip in 2011

Is de nieuwe Intel Atom die in januari 2010 uitkomt nog een 45 nm chip onder de naam Pineview. In 2011 kunnen we alweer de opvolger verwachten de Cedarview. Deze chip zal in met 32 nm technologie worden gemaakt waarmee hij nog krachtiger kan worden bij gelijk of lager energiegebruik.Het Pine Trail platform dat op 4 januari op de Ces (Consumer Electronics Show) officieel wordt geïntroduceerd, is de eerste Atom die processor en grafische chip in een huisje heeft geïntegreerd.
Het energiegebruik blijft daarmee beperkt tot 12 of 15 watt voor respectievelijk de single of dual core versie. De Pine Trail integreert direct X 9 ondersteuning, 64 bit capaciteit en een ddr2 geheugen controller. De nieuwe Atom komt in drie smaken en draait op 1,63 GHz. De ingebouwde videodecoder is goed genoeg voor het afspelen van dvd-video maar niet voor HD.

Het Cedar Trail platform krijgt in 2011 de 32 nm Cedarview chip. Deze krijg ddr3 geheugen ondersteuning en de mogelijkheid om blu-ray af te spelen in HD-formaat. De exacte specificaties zijn nog niet bekend maar verwacht wordt dat de Cedarview ook in hogere kloksnelheden zal verschijnen. Het energiegebruik zal maximaal gelijk blijven aan het PineTrail platform, wat betekent dat de krachtige mogelijkheden in bijzonder compacte apparaatjes beschikbaar komen.

Via: Engadged

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: