abonneren

Instagram is snelst groeiende sociale netwerk

Het aantal gebruikers van het sociale fotonetwerk Instagram is in het afgelopen halfjaar met bijna een kwart toegenomen, meldt Global Web Index. Ook forum Reddit en zakelijk sociaal netwerk LinedIn zijn populair.

Het onderzoeksbureau deed vorig jaar tweemaal onderzoek onder ongeveer 170 duizend internetgebruikers uit meer dan dertig landen. De uitkomsten van deze twee onderzoeken, gehouden in het tweede en vierde kwartaal, zijn met elkaar vergeleken.

Het blijkt dat Facebook wereldwijd nog steeds het populairste sociale netwerk is, al daalde het aantal gebruikers tussen de twee onderzoeken nog wel met vijf procent. Voornamelijk jongeren stappen af van Facebook. Ruim tachtig procent van alle ondervraagden gebruikt Facebook en ongeveer vijftig procent noemt zichzelf een actieve gebruiker.

Minder gebruikers in Europa

In Europa wordt Facebook door 48 procent van de gebruikers actief benut. Het sociale netwerk scoort hiermee ondergemiddeld in dit werelddeel. Ook alle andere sociale netwerken worden in Europa minder gebruikt dan in andere werelddelen: Twitter haalt de tweede plaats met een aandeel van ruim 25 procent, gevolgd door Google+, YouTube en uiteindelijk Instagram.

Toch stijgt het aantal gebruikers van Instagram het snelst: in 2013 groeide het aantal actieve gebruikers van de sociale fotodienst met 23 procent tot ongeveer 90 miljoen gebruikers. Het aantal actieve Reddit-gebruikers groeide in die tijd met 13 procent. LinkedIn en de Chinese Twitter-variant Weibo groeide allebei met 9 procent. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: